сряда,   18 Май 2022
OK
Начало > Кино > Пет забележителни нови таланта на 75-ия филмов фестивал в Кан

Пет забележителни нови таланта на 75-ия филмов фестивал в Кан

БТА | Автор: Елена Христова / Редактор: Анатолий Михайлов
01:30: - 14.05.2022 - 280 прочитания. 0 коментара.
Пет забележителни нови таланта на 75-ия филмов фестивал в Кан
Снимка © APF
Размер
на
текста
+
-
Кино
Братя Дарден, Кроненбърг, Корееда - наред с постоянните си участници филмовият фестивал в Кан не забравя мисията си да търси таланти. Погледът на тазгодишното 75-о издание на проявата е насочен към Остин Бътлър, Лола Киворон, Саид Рустаи, Ли Джун-дже и Джеси Айзeнбърг, предаде Франс прес.
       
Остин Бътлър

Той предоставя чертите си на Краля на рока: едва 30-годишен, американецът Остин Бътлър изпълнява главната роля в биографичния музикален филм "Елвис" на австралиеца Баз Лурман. Бътлър, който освен като актьор, се изявява и като певец и модел, и още от  тийнейджърските си години се снима в сериали на "Дисни", е една от изгряващите звезди на Холивуд.

Последното доказателство - появата му на галата на музея "Метрополитън", където предизвика сензация подръка с модела Кая Гербер. Освен в сериали, Остин Бътлър се е снимал в много филми, сред които "Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино и "Мъртвите не умират" на Джим Джармуш.
 
Лола Киворон

"Родео" - първият игрален филм на 31-годишната френска режисьорка Лола Киворон, е сред най-чаканите на 75-ия кинофестивал в Кан. Продукцията ще бъде показана извън конкурсната програма. Фестивалният директор Тиери Фремо обаче предупреди публиката, че във филма не става въпрос за известните градски родеа във френските предградия.

Родена в предградията на Париж, Киворон е учила в престижното филмово училище "Феми". Режисьорката е забелязана с късометражния си филм "Au Loin Baltimore", който през 2016 г. попада в селекцията на кинофестивала в Локарно. Лола Киворон е режисирала четири късометражни филма. Всички те са заснети в парижките предградия.  

Саид Рустаи

След Аббас Киаростами, отличен със "Златна палма" през 1997 г. за "Вкусът на черешата", Джафар Панахи и Асгар Фархади, нарича ли се иранското възраждане Саид Рустаи.Познат на широката публика с вълнуващия трилър "Законът на Техеран", 32-годишният ирански режисьор попада директно в конкурсната програма с филма си "Братята на Лейла".

Роден през август 1989 г. в квартал на Техеран, Саид Рустаи принадлежи към новата гвардия на иранските режисьори. По отношение на стила си той твърди, че е "социално ангажиран към класата, в която живее", като във филмите му "нищо не е символично".

Ли Джун-дже

Погледът на кинофестивала в Кан е насочен и към прехода зад камера на 49-годишния южнокорейски актьор Ли Джун-дже, прочул се с главната си роля в хитовия сериал "Игра на калмари". Джун-дже ще премине за първи път по червения килим като режисьор.

Представен извън конкурсната програма, филмът му "Лов" е политически трилър, чието действие се развива през 80-те години на миналия век, на фона на нахлуването в Южна Корея на северната й съседка. Освен, че застава зад камерата, Ли Джун-дже изпълнява и една от централните роли.

Суперзвезда в родината си, Джун-дже и преди е гостувал в Кан, за да представи филма "Прислужницата" на режисьора Им Сан-су.

Джеси Айзенбърг

Превъплъщението му в образа на Марк Зукърбърг в "Социалната мрежа" (2010) го превърна в звезда: на 38 години Джеси Айзенбърг се чувства еднакво добре както в блокбастъри като "Зомбиленд" или "Батман срещу Супермен" на Зак Снайдър, така и в по-интимни филми като "Вивариум" на Лоркан Финеган.

Айзенбърг ще представи в Кан първия си игрален филм като режисьор "Когато приключите със спасяването на света" ("When You Finish Saving The World"). Продукцията с Джулиан Мур в главната роля проследява взривоопасната връзка между политически ангажирана майка и нейния син музикант, който търси слава в социалните мрежи.
APFFA / © Снимка: / © Елена Христова
Имате ли мнение по темата?
Пет забележителни нови таланта на 75-ия филмов фестивал в Кан
Статията е включена
и за нашите абонати.
.
Станете част от общността на "Libreto", като се включите с коментар по темата и обменяте идеи с други читатели.
Добавете коментар
Име:
(макс. 25 букви)
Въведете сумата от сбора (с число)
8 + 12 =
Коментар
Публикуването на коментари е възможно само на кирилица. Не се толерират рекламни и спам коментари, както и такива с обидно, нецензурно, заплашително или нямащо отношение към статията съдържание. Публикуваните такива ще бъдат премахнати.
Коментари към статията (0)
Мненията, изразени в коментарите, не представляват тези на "Libreto". Ако забележите коментар, който смятате за неподходящ, може да го сигнализирате на нашите редактори, като използвате връзките за докладване на злоупотреба.
Още Кино
Кино
Кино - 16.05.2022 - 186 прочитания
Церемонията за връчването на наградите "Оскар" през 2023 г. ще бъде на 12 март, предаде Ас ...
Кино
Кино - 12.05.2022 - 408 прочитания
"27 пъти кино“ дава възможност на 27 млади киномани от 27 държави на Европейския съюз да с ...
Кино
Кино - 12.05.2022 - 209 прочитания
Зрителите на поредицата "Кенди" ("Candy“) ще бъдат приятно изненадани не само да се наслад ...
Кино
Кино - 12.05.2022 - 778 прочитания
Германският режисьор Вим Вендерс работи върху филм за луксозни обществени тоалетни в Япони ...
Кино
Кино - 12.05.2022 - 333 прочитания
Почти 10 години след хитовата драма "Вътрешна сигурност", която я превърна в една от най-в ...
.
Още от днес
Театър - 15.05.2022 / 23:20:
Мюзикълът "Шрек" ще има три представления в цирк "Балкански" на 23 и 24 май, съобщават от Софийската опера.На ...
  От Костадин Новаков
Музика - 15.05.2022 / 23:43:
Испания изрази готовност да помогне на Украйна в организацията на конкурса "Евровизия" през 2023 г., както и д ...
  От Анатолий Михайлов
Музика - 16.05.2022 / 00:07:
Музикалният каталог на британската рок група “Пинк флойд” е обект на битка между компаниите “Уорнър мюзик” и Б ...
  От Виолета Караянева
Libreto е достъпен на всяко мобилно устройство
Всяко събитие, Всеки поглед,
Всеки ден!
Не изполваме т.н. интернет бисквитки ! Не събираме никаква информация за Вас под каквато и да е форма. Не прилагаме проследяващи технологии включително и от външни приложения или фирми (например Гугъл, Фейсбук и др.). Не прилагаме маркетингови или други наблюдаващи системи. Libreto е безопасен за Вашето устройство !
. . .
Интернет бисквитки
Поверителност / Лични даннни
Отговорност за съдържанието
Общност - правила
Libreto във Фейсбук
Архив
Общи условия
Интелектуална собственост
Използване
. "Libreto" е издание за новини, документалистика и информация за културни събития
Libreto © 2022. Всички права запазени.